Anyone else having problems with UTV DNS?

ClubMan

Frequent Poster
Messages
43,897
As it says. My router can't seem to contact the UTV DNS servers and I can only get online here using the site's IP address [FONT=&quot]82.195.144.147

:(
[/FONT]
 

ninsaga

Frequent Poster
Messages
955
Thank you for posting Clubman... I have been having serious BB access issues with UTV for the last 2 or 3 nights..... all was fine this evening but it ground to a halt after 9pm.

My emails are timing out & I can't access most web sites - no problem getting onto AAM all night though for what ever reason.

...an there was I ranting about how good the service was on other posts.
 

ClubMan

Frequent Poster
Messages
43,897
The only way I'm on now is because I can connect through the job's VPN because the VPN client uses a hard IP address. Once I'm on I have DNS through the VPN which is a lot better than trying to find hard IP addresses for web servers and other resources. I've logged a tech support request asking UTV what the story is. This is only about the second or third time that I've had this sort of problem with UTV in about two years but it's annoying all the same.

This is what my DSL router log reports:
Code:
11/3/2006 11:39:9> Received time from Time Server 128.138.140.44
[COLOR=Red] 1/1/1970 0:3:4> Primary DNS not found! 
1/1/1970 0:0:28> Lost contact with DNS servers
[/COLOR] 1/1/1970 0:0:21> PPP1 Session is up.
1/1/1970 0:0:20> No Static Session Information is defined.
1/1/1970 0:0:20> Initialized Dynamic NAPT.
1/1/1970 0:0:20> NAT/NAPT Session Start: interface ppp1, WAN IP is 194.46.233.133
[COLOR=Red] 1/1/1970 0:0:20> PPP1: DNS Secondary IP address is 194.46.192.142
1/1/1970 0:0:20> PPP1: DNS Primary IP address is 194.46.192.141
[/COLOR] 1/1/1970 0:0:20> PPP1: PPP Gateway IP address is 194.46.193.66
1/1/1970 0:0:20> PPP1: PPP IP address is 194.46.233.133
1/1/1970 0:0:20> PPP1 CHAP Authentication success
1/1/1970 0:0:20> PPP1 PPPoE Session is established.
1/1/1970 0:0:20> PPP1 PPPoE PADS Received, Serivce-Name: AC-Name:dbn1.bras Tag:0104 Value:68 3E 30 49 AF 14 D5 C9 87 89 6C E4 9A 08 D2 FD 
1/1/1970 0:0:18> PPP1 PPPoE PADR Sent, AC-Name:dbn1.bras Serivce-Name: Tag:0104 Value:68 3E 30 49 AF 14 D5 C9 87 89 6C E4 9A 08 D2 FD 
1/1/1970 0:0:18> PPP1 PPPoE PADI Sent
1/1/1970 0:0:18> ADSL connected
1/1/1970 0:0:18> ATM layer is up, cell delineation achieved 
1/1/1970 0:0:18> ATM Connected 
1/1/1970 0:0:0> Washer - washer_reg called! 
1/1/1970 0:0:0> CfgMgr: 'Washer.dlz' module loaded.
1/1/1970 0:0:0> CfgMgr: 'Shtm.dlz' module loaded.
1/1/1970 0:0:0> Dynamic NAPT is enabled
1/1/1970 0:0:0> ATM: Setting up vcc0, VPI=8, VCI=35 
1/1/1970 0:0:0> ATM: Detected 
1/1/1970 0:0:0> Ethernet Device 0 Detected
 

ninsaga

Frequent Poster
Messages
955
...ok ...I have no idea what you just said there for the most part :( .... I am not on a VPN but even when I am I still have the same problem anyways.

I couldn't get access to UTV to log a problem.

as I mentioned though I had this problem for sure late last night & again late some other night during the week.
 

ClubMan

Frequent Poster
Messages
43,897
Don't mind me - I'm just rambling...

If you connect to http://194.46.8.120/contactus.asp that should get you to UTV and you should be able to log a tech support issue. Perhaps the more UTV customers affected by connectivity problems who do this the better?

Update: oops - the link doesn't work unfortunately... :(
 

errigal

Frequent Poster
Messages
97
yes, same problem since last night.

glad im not the only one

using vodafone isp here...for the moment


is there a support number that answe s at the weekend ?
 

ninsaga

Frequent Poster
Messages
955
I have their admin number..rang it last night & stated the office was closed...just tried it there & am getting the busy tone!

ninsaga

Update: have their tech support number - also engaged - they havn't done pulled a 'SMART Telecom ' stunt now have they? :rolleyes:

Have a request for non UTV users..... could you kindly log goto http://u.tv/support/status/ & see if they have posted anything about service disruption... there's a couple of us flying blind here at the moment. Thanks
 
Last edited:

Amygdala

Frequent Poster
Messages
84
Disclaimer:As I am an amateur in such matters what I am about to suggest should be verfied before trying.
Would changing from a dynamic to static IP address help and if not why?
 

MugsGame

Frequent Poser
Messages
2,515
Nope. The problem wasn't with local IP addresses; it was with translating remote host names to destination IP addressses.

The UTV DNS servers are answering requests now. I had the same problem last night.
 

Blinder

Frequent Poster
Messages
253
Trouble again today the utv dns servers. I have just written them a strongly worded email complaining to them.

But in the meantime, could someone ping http://u.tv/ and post the IP address please

thanks
 

Blinder

Frequent Poster
Messages
253
I managed to sort this out by changing by DNS server on my router. I am now using OpenDNS.

If anyone else is having the same problem ( and also managed to get on here by using the IP address, there are instructions of how to set this up ( for numerous routers and OS's]) here: http://208.67.219.39/start



 

tallpaul

Frequent Poster
Messages
1,078
I checked this morning before leaving for work, and UTV was still offline...

I too have sent a snorter of an email...
 

demoivre

Frequent Poster
Messages
2,650
Couldn't connect on Saturday between 9 and 11 am and this morning no joy between 8 and 9 am. I have been trying their Technical Support no. on 1890 926 111 since 9 am and it's still engaged :mad:. I have had hardly any probs. with UTV bb since I joined in June '04 - hope these probs. are resolved very quickly.
 
D

Dipole

Guest
My UTV BB service was down yesterday evening.
Went off and did housework instead rather than curling up in a corner and shivering from internet withdrawal symptoms.
 

tallpaul

Frequent Poster
Messages
1,078
Couldn't connect on Saturday between 9 and 11 am and this morning no joy between 8 and 9 am. I
Interestingly, this was one of the few times over the weekend when I COULD connect. It might be useful to see if UTV users were off at the same time. We couldn't connect on Friday evening (after around 9pm), Saturday morning fine, Saturday afternoon it was gone for the rest of the day, Sunday morning fine and then gone for the rest of Sunday.

(btw, don't usuually spend my entire weekend on the web, but was checking intermittently for service :) )
 

ClubMan

Frequent Poster
Messages
43,897
Nope. The problem wasn't with local IP addresses; it was with translating remote host names to destination IP addressses.

The UTV DNS servers are answering requests now. I had the same problem last night.
Actually it would - if (as mentioned above by Blinder) you change the DSL router from dynamic to static non UTV DNS - not the PC itself. Never thought of that! :eek: Thanks for the OpenDNS tip Blinder!
 
Top